Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drobiowy paprykarz z indyka z kukurydzą Iwony

Składniki:

  • 1 duża pierś z indyka / około50-60 dkg /
  • 2-3 czerwone  papryki
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 5 dkg sklarowanego masła
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanka  bulionu drobiowego
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • 1-2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki


    Sposób przyrządzenia:

    Piersi z indyka umyć, osączyć oprószyć solą i pieprzem do smaku, pokroić w paseczki. Cebule obrać  i pokroić w talarki. Kukurydzę osączyć na sicie. Na rozgrzanej patelni na maśle podsmażyć porcjami paseczki mięsa , odstawić w ciepłe miejsce. Na patelnię wsypać kukurydzę, paprykę i cebulę, wlać bulion drobiowy i oprószyć mieloną słodką papryką, delikatnie wymieszać i doprowadzić  do wrzenia, gotować na małym ogniu jeszcze około 10-15 minut, dodać mięso , podgrzać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie wyłożyć na talerze, podawać z ryżem na sypko i posypanym posiekaną zieloną natka pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *