Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w sezamie

Składniki:

• 4 połówki piersi z kurczak (bez kości)
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2-3 łyżeczki ziaren sezamu
• 2/3 szklanki rosołu z kurczaka
• 2 łyżeczki musztardy Dijon
• 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
• sól

Sposób przyrządzenia:
Piersi włożyć do foliowej torebki i „utłuc” trochę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i dodać sezam, Trzymać go około 1 minuty na średnim ogniu. Dodać piersi z kurczaka lekko oprószone solą. Smażyć przez około 10 minut aż piersi z kurczaka zbrązowieją. Odstawić z ognia. W miscece połączyć rosół, musztardę i mąkę kukurydzianą. Powoli wlewać do kurczaka. Postawić z powrotem na ogniu, mieszać, trzymać aż sos zgęstnieje. Gotować jeszcze około 1-2 minut.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *