Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka nadziewane indykiem

Składniki:


• 8-10 jajek
• 2 łodygi selera naciowego
• 1-2 szalotki
• 1/2 czerwonej papryki
• 20-30 dag pieczonego indyka
• 3 łyżki majonezu
• 2 łyżki musztardy dijon
• 1 łyżka octu jabłkowego
• 1 łyżeczka cukru
• 1/4 łyżeczki soli

Sposób przyrządzenia:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół wzdłuż, wyjąć żółtka i odłożyć do innych celów. Selera, szalotkę, paprykę i indyka posiekać (najlepiej mikserem). Wymieszać z majonezem, octem, cukrem i solą. Nakładać (około 1 łyżki) do każdej połówki jajka.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *