Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki z cielęciny z szynką i jajkiem

 

Składniki:

  • 6 jaj
  • 6 plastrów gotowanej szynki
  • 6 cienkich plastrów cielęciny
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • Szczypiorek

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cielęcinę oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą.
    Wówczas ułożyć na nich plasterki szynki.
    Następnie jajka ugotować na wt rado, obrać i ułożyć na plasterkach mięsa i szynki.
    Całość zawinąć w roladki, które spiąć wykałaczkami.
    Obsmażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu.
    Przed podaniem przekroić roladki na pół aby jajka było ładnie widać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *