Składniki:
• 125 ml śmietany kremówki
• 1 białko
• 12,5 dag białej czekolady
• 10 dag ciemnej czekolady
• 20 gotowych babeczek z kruchego ciasta
• 2 łyżki wiórków z białej czekolady
• 1 łyżeczka kakao w proszku
Wykonanie:
Śmietanę ubić.
Białko też ubić na sztywną pianę. Białą czekoladę pokroić, roztopić w gorącej kąpieli wodnej, przestudzić i delikatnie wymieszać z białkiem.
Potem ostrożnie dodać śmietanę, mus delikatnie wymieszać.
Ciemną czekoladę posiekać i roztopić w gorącej kąpieli wodnej.
Czekoladą posmarować wnętrza babeczek i odstawić, by polewa zastygła. Mus przełożyć do szprycy z dużą końcówką w kształcie gwiazdki i wycisnąć do babek.
Torciki wstawić do lodówki na około 60 minut.
Przed podaniem torciki z musem czekoladowym posypać wiórkami z białej czekolady, a następnie oprószyć kakao.