Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż po meksykańsku

Składniki:

  • 6 parówek,
  • puszka kukurydzy,
  • puszka czerwonej fasolki,
  • 2 małe cebule,
  • 3 woreczki ryżu,
  • chili,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy drobno pokrojoną cebulę wraz z parówkami pokrojonymi w kostkę. Na ogniu zostawiamy przez około 5 minut, aż cebula i parówki nabiorą ładnego koloru. W tym samym czasie zaczynamy gotować ryż. Do parówek następnie dołączamy kukurydzę i czerwoną fasolkę wraz z zalewą, z której utworzy się później sos. Wszystko dusimy pod przykryciem, czasami mieszając. Gdy uznamy, że potrawa jest gotowa przyprawiamy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *