Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka w galarecie

Składniki: szynkawgalarecie3hm.jpg

  • 40 dag gotowanej szynki,
  • po pęczku estragonu, natki pietruszki i szczypiorku,
  • 4 szalotki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 główka sałaty,
  • 200 ml wina madera,
  • 2 op. żelatyny,
  • 120 ml sosu winegret.

Sposób przyrządzenia:
Szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać z posiekanymi szalotkami. Przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu. Wlać wino. Zieleninę posiekać. Wylać trochę żelatyny na dno i ścianki formy. Posypać posiekaną zieleniną wymieszaną ze zmiażdżonym czosnkiem. Wstawić do lodówki, aby żelatyna zastygła. Włożyć warstwę szynki z szalotkami. Dodać zieleninę i zalać żelatyną. Układać warstwa po warstwie. Podawać z liśćmi sałaty z sosem winegret.

1 comment for “Szynka w galarecie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *