Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś na parze z olejem Tabasco

Uwaga dość ostre danie!
 

Składniki:

• filety z łososia
• kapusta pekińska
• sól
• pieprz
sos:
• 4 łyżki oleju
• 1 łyżka sosu Tabasco
• garść posiekanej natki kolendry
• sok z 1 i 1/2 limonki (lub ostatecznie cytryny)
• sól

Wykonanie:
W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej (5 x 5 cm) i na niej filety z łososia. przyprawić solą i pieprzem.
Gotować na parzę aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko „chrupka”.
W tym czasie przygotowujemy sos mieszając dokładnie wszystkie składniki.
Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia, wszystko polewamy dwoma łyżkami przygotowanego sosu.
Ostry sos doskonale pasuje do lekko mdłego łososia i kapusty.

1 comment for “Łosoś na parze z olejem Tabasco

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *