Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki o smaku piwno koperkowym

Składniki:

  • 30 dkg oczyszczonych krewetek
  • 1 łyżka masła
  • 1/3 szklanki jasnego piwa
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekany koperek
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Krewetki umyć, obsączyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem.  Na patelni rozgrzać masło, smażyć krewetki 4 minuty obracając. Dodać piwo, koperek, obrany i posiekany czosnek. Wymieszać, skorygować smak sosu, gotować 1 minutę. Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, wyłożyć na nie krewetki i sos, udekorować pomidorkami.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *