Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa flaczki z boczniaków

Składniki:

  • 1 opakowanie włoszczyzny
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki przyprawy typu maggi
  • ½ kg grzybów boczniaków
  • szczypta majeranku
  • szczypta mielonego imbiru
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę, seler, pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Pora umyć pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w pół talarki. Warzywa zalać wodą, dodać margarynę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować około 10 minut. Grzyby oczyścić i pokroić w paski, dodać do wywaru i gotować 20 minut. Mąkę rozprowadzić z zimną wodą i dodać do zupy, zagotować. Podawać z białym pieczywem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *