Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z arbuza i szynki

Składniki:

• 1/2 arbuza (1 kg)
• 1 puszka ananasa w plastrach (34 dag)
• 20 dag szynki
• 1 papryka czerwona lub zielona (15 dag)
• 10 dag białej części pora
• 2 łyżeczki suszonych płatków nagietka
• Sos: 4 ząbki czosnku
• 1 szklanka śmietany 18%
• sól
• pieprz

Sposób przyrządzenia:

Arbuz oczyścić z pestek. Z miąższu wyciąć łyżeczką kulki. Ananas osączyć z zalewy i pokroić w małe kawałki. Por umyć, osączyć i pokroić w talarki. Paprykę umyć, osączyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Sos: czosnek obrać, zmiażdżyć, połączyć ze śmietaną, płatkami, doprawić solą i pieprzem.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez lidl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *