Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z kurczakiem i koprem włoskim

Składniki:

  • 1 szkl. ryżu
  • 600 g ugotowanego kurczaka
  • 300 g kopru włoskiego
  • 300 g konserwowego zielonego groszku
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • ½ szkl. bulionu


    Sposób wykonania:

    Ryż ugotować na półtwardo.
    Następnie kurczaka oraz koper włoski  pokroić na mniejsze kawałki, które przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Gdy kurczak się zarumieni zalać go bulionem i gotować około 12 minut.
    Po tym czasie dodać odcedzony i przelany zimną wodą ryż oraz groszek odcedzony z zalewy.
    Całość dusić pod przykryciem jeszcze 10 minut.
    Na sam koniec posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *