Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z sałaty i papryki

Składniki:

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 4 czerwone papryki
  • ½ szklanki posiekanego szczypiorku
  • ½ szklanki  posiekanego zielonego koperku
  • ½ szklanki śmietany
  • sól, cukier i sok z cytryny do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Paprykę umyć, osączyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić  w cieniutkie paseczki, wymieszać ze śmietaną. Sałatę podzielić  na listki, dokładnie umyć, osączyć i porwać na kawałki, dodać  do papryki. Wymieszać ze szczypiorkiem, posiekanym koperkiem i papryką. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *