Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Raj warzywny

Składniki:


  • 40 dag kalafiora
  • 40 dag brokuła
  • 3 średnie marchewki pokrojone w paski
  • 1 niewielka cukinia obrana ze skórki pokrojona w paski
  • 4 średnie pomidory obrane ze skórki
  • 1 serek topiony najlepiej smietankowy
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 20 dag żółtego sera
  • sól, cukier pieprz, vegeta

Wykonanie:
Brokuły i kalafior ugotowac na wpół miekko (powinny byc chrupkie) w wodzie z dodatkiem soli im łyzeczki cukru.W osobnym garnku ugotować cukinię i marchewki, uważając aby sie nie rozgotowały. Odcedzić i zachować ok.1 szkl wywaru w którym należy rozpuscić topiony serek i mieszając zagotować. Pod koniec gotowania dodać 3 łyzki smietany oraz doprawić pieprzem dla uzyskania pikantnego smaku. Tak przygotowany sos mieszamy z ugotowana wczesniej cukinia i marchewką.Pomidory pokroić w kostkę.Na dnie zaroodpornego naczynia układamy: kalafior i brokuły, zalewamy to sosem wymieszanym z cukinia i marchewką. Na wierz z kolei układamy pokrojone pomidory i posypujemy je stratym żłótym serem. Wstawiamy naczynie do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 min.Kiedy ser zacznie nabierać złotego koloru to znak, że nasza zapiekanka jest już gotowa. Świetnie smakuje z ugotowanym na sypko ryżem.
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *