Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z szynką i kukurydzą

Składniki:

  • 20 dag szynki
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl. bulionu

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, która rozprowadzić bulionem.
    Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie szynkę pokroić w kostkę, natkę i szczypiorek posiekać a kukurydze odsączyć z zalewy i dodać do sosu z bulionu.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz musztardą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *