Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kieszonki z indyka z mozzarellą

Składniki:

  • 1,5 kg indyka
  • 20 oliwek
  • pęczek bazylii
  • 20 dag mozzarelli
  • 1 szkl. bulionu
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Mięso podzielić na 3  kawałki, w których na środku naciąć nożem aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    W każda kieszonkę włożyć kawałek mozzarelli, kilka oliwek oraz listki bazylii.
    Spiąć wykałaczkami i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie przełożyć roladki do naczynia żaroodpornego , podlać bulionem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *