Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka w ostrym sosie

Składniki:

  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 6 łyżek ketchupu
  • 3 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mieszanych ziół
  • ½ łyżeczki przyprawy chili
  • 2 kg żeberek
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać do niej sos Worcester, ketchup, sok z cytryny, 6 łyżek wody, musztardę, cukier, zioła oraz chi lii
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
    W między czasie żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 230 stopni na około 30 minut.
    Po tym czasie polewać żeberka marynatą, zmniejszyć temperaturę do piekarnika do 180 stopni i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *