Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z dyni z kasztanami

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 por
  • 500 g miąższu z dyni
  • 2 łyżki masła
  • 350 g ugotowanych kasztanów jadalnych
  • 1 l bulionu
  • 150 ml śmietany
  • 80 ml soku z pomarańczy
  • szczypta kardamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sól
  • pieprz
  • skórka z pomarańczy
     

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę i pokrojonego pora przesmażyć na rozgrzanym maśle, po czym zalać całość bulionem i wrzucić kasztany oraz dynię pokrojoną w kostkę,
    Trzymać na małym ogniu do miękkości zmiksować na gładki krem.
    Następnie dodać śmietanę oraz sok z pomarańczy i całość doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić do smaku i posypać posiekanym koperkiem oraz skórką z pomarańczy.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *