Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 25 dag mąki
  • 2 jajka
  • sól
  • 0, 5 kg mięsa
  • 25 dag pieczarek
  • 25 dag kiszonej kapusty
  • 3 marchewki
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto, z którego usmażyć naleśniki.
    Następnie ugotowane mięso oraz marchewkę zemleć w maszynce.
    Natomiast kapustę ugotować, poszatkować i dodać do mięsnej masy.
    Na konie pokroić pieczarki i przesmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, doprawić do smaku solą ora pieprzem i dodać do reszty składników.
    Całość dokładnie wymieszać i rozłożyć na naleśnikach.
    Złożyć je w koperty, obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *