Składniki:
- 1 główka sałaty cukrowej
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 30 dag fasoli z puszki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 15 dag sera owczego
Sos:
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- 2 żółtka
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Sałatę porwać na mniejsze kawałki, obrane pomidory w kostkę, cebulę posiekać.
Następnie posiekać natkę pietruszki, ser pokroić w kostkę a fasolkę odsączyć z puszki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Żółtka rozetrzeć razem z oliwą, octem winnym, posiekanym czosnkiem i tymiankiem.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.