Składniki:
- 10 dag marchwi
- 10 dag selera
- 10 dag buraczków
- 10 dag ziemniaków
- 10 dag kapusty kiszonej
- 10 dag ogórków
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 pęczek natki pietruszki
- kilka liści sałaty
Sos:
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżka musztardy
- 1 ½ szkl. jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Ziemniaki, buraki, seler oraz marchewkę ugotować oddzielnie w osolonej wodzie po czym wszystkie warzywa odcedzić i pokroić w kostkę.
Następnie kapustę kiszoną poszatkować , ogórki pokroić w plasterki, pomidory na cząstki a cebulę i natkę pietruszki posiekać.
Na sam koniec sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Natomiast składniki podane na sos połączyć ze sobą i polać nim sałatkę, jeszcze raz wymieszać.