Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka rybna z ziemniakami i groszkiem

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
  • 50 dag marchwi
  • 30 dag groszku
  • 25 dag pomidorów
  • 40 dag wędzonej ryby

    Sos:

  • 2 łyżki oleju
  • 4 łyżki octu winnego
  • ½ szkl. bulionu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka startego chrzanu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki, marchew i groszek ugotować osobno w osolonej wodzie po czym je odcedzić, ziemniaki pokroić w kostka  marchew a plasterki, wymieszać z groszkiem.
    Dodać pomidory pokrojone w kostkę oraz kawałki tuńczyka.
    Całość dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
    Jeszcze raz całość przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *