Składniki:
- 50 dag gotowanej ryby
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 2 winne jabłka
- natka pietruszki
- 1 cytryna
- kilka listków sałaty
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- ½ szkl. śmietanki
- sok z ½ pomarańczy
- sos tabasco
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Rybę pokroić w kostkę, papryki w paseczki, cebule i natkę pietruszki posiekać a obrane jabłko na mniejsze cząstki, które skropić sokiem z cytryny.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Następnie majonez wymieszać ze śmietaną oraz sokiem z pomarańczy.
Doprawić do smaku sosem tabasco, solą ora pieprzem.
Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.