Składniki:
- 40 dag piersi kurczaka
- 1 cebula
- 1marchewka
- 1 liść selera
- sól
- 8 dag ementaleru
- 8 dag wędzonego ozora wołowego
- 8 oliwek
- 1 pęczek koperku
Sos:
- 5 łyżek majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- 1 łyżka sosu Worcester
- sól
Sposób wykonania:
- Piersi kurczaka podlać odrobiną osolonej wody i dusić do miękkości razem z marchewka, cebulą i liściem selera.
Po ugotowaniu kurczaka pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki.
Następne ozorki oraz ser pokroić w kostkę a oliwki przekroić na połówki.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając posiekany koperek.
Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać sałatkę.
Jeszcze raz wymieszać.