Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka kalafiorowa z parówkami

Składniki:

  • 1 główka sałaty
  • 50 dag różyczek kalafiora
  • 4 cienkie parówki
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • 1 pęczek natki pietruszki

    Sos:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Sałatę porwać na mniejsze kawałki i dodać do niej różyczki kalafiora.
    Następnie ugotowane parówki i pokroić w plasterki a cebulki i natkę pietruszki posiekać i dodać do pozostałych składników.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Musztardę wymieszać z olejem oraz sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
    Jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *