Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka koreczków anchois z kaparami

Składniki:

  • 35 dag żółtego sera
  • 20 dag twardych pomidorów
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 8 koreczków anchois
  • 15 kaparów
  • kilka liści sałaty
  • 4 łyżki oleju
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ser oraz obrane pomidory pokroić w kostkę, kapary, pokrojone koreczki anchois oraz jajka pokrojone na cząstki.
    Całość delikatnie wymieszać.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, oregano, solą ora pieprzem.
    Sosem polać sałatkę i przełożyć do misy wyłożonej liśćmi sałaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *