Składniki:
• 4 kromki chleba tostowego lub weka (vel weki vel bułki paryskiej vel francuza – mam nadzieję, że wszyscy wiedzą, o co mi chodzi),
• 1 nieduży bakłażan
• ser mozarella (4 plasterki)
• 1 pomidor
• 4 listki bazylii
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana należy umyć i pokroić w plastry grubości ok. 1-2 cm. Posolić i odstawić na 1-2 godziny aż puści sok. Dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pieczywo i bakłażana upiec na grillu z obydwu stron. Teraz czas na zrobienie kanapek na kromce chleba układam bakłażana, na nim plasterek mozarelli, plasterek pomidora i na samej górze listek bazylii.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
1 comment for “Bakłażan z grilla”