Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z grejpfrutów, papryki i ananasa

Składniki:

  • 2 grejpfruty
  • 20 dag kukurydzy z puszki
  • 2 strąki marynowanej czerwonej papryki
  • 2 krzaki ananasa
  • 2 łyżki oleju
  • sok z ½ cytryny
  • łyżeczka musztard
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane grejpfruty podzielić na cząstki, paprykę pokroić w paseczki, ananasa w kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą, solą oraz pieprzem.
    powstałym sosem polać sałatkę i wstawić do lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *