Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kiełbasa z ananasem i czerwoną fasolą

Składniki:

  • ½ kg kiełbasy
  • 8 cebul
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • puszka ananasów
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • ½ l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki bazylii
  • 2 łyżki masła

Sposób wykonania:

  1. Kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą.
    Po kilku minutach dodać pokrojone ananasy razem z zalewą,  odsączoną fasolkę oraz koncentrat pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać  i doprawić do smaku.
    Na sam koniec wlać bulion i gotować około 10 minut.
    Przed podaniem posypać bazylią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *