Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka w sosie pieczarkowo-cebulowym

Składniki:

  • 6 skrzydełek
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • kostka rosołowa
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ selera
  • pietruszka
  • ½ kg pieczarek
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • Vegeta
  • 2 łyżki śmietany

    Sposób wykonania:
    Skrzydełka zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, czosnek oraz sól i pieprz.
    Doprowadzić do wrzenia i trzymać na małym ogniu około 25 minut.
    Po tym czasie wrzucić jeszcze pokrojoną marchewkę, seler, pietruszkę oraz ziemniaki.
    Całość wymieszać i gotować kolejne 15 minut.
    Na sam koniec dodać jeszcze pieczarki przesmażone z cebulą.
    Doprawić do smaku Vegetą i wrzucić kostkę rosołową.
    Przed pdoaneim zabielić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *