Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w soku jabłkowym

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1,5 szkl soku jabłkowego
  • 5 ząbków czosnku
  • ½ chili
  • zioła prowansalskie
  • maggi
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • oliwa
  • mąka
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić w kostkę, którą oprószyć ziołami prowansalskimi oraz skropić maggi i oliwą.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie mięso oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju po czym wyjąć mięso a na patelni wrzucić posiekany czosnek oraz chili.
    Dokładnie wymieszać trzymać na ogniu kilka minut i ponownie włożyć mięso i wlać ½ soku i dusić, aż sos zmniejszy swoja objętości.
    Na koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek oraz wlać resztę soku i gotować do zupełniej miękkości mięsa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *