Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1,5 szkl soku jabłkowego
- 5 ząbków czosnku
- ½ chili
- zioła prowansalskie
- maggi
- natka pietruszki
- szczypiorek
- oliwa
- mąka
- olej
Sposób wykonania:
- Filety pokroić w kostkę, którą oprószyć ziołami prowansalskimi oraz skropić maggi i oliwą.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie mięso oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju po czym wyjąć mięso a na patelni wrzucić posiekany czosnek oraz chili.
Dokładnie wymieszać trzymać na ogniu kilka minut i ponownie włożyć mięso i wlać ½ soku i dusić, aż sos zmniejszy swoja objętości.
Na koniec dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek oraz wlać resztę soku i gotować do zupełniej miękkości mięsa.