Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krokiety do barszczu

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • 5 dag suszonych grzybów
  • cebula
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • gotowe placki naleśnikowe

Sposób wykonania:

  1. Kapustę ugotować razem z grzybami po czym ja odcedzić i poszatkować.
    Następnie posiekaną cebulę przesmażyć, wówczas dodać kapustę , grzyby oraz jajko.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstały farsz nakładać na naleśniki i zawinąć w kopertę.
    Obtoczyć je jajku a potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *