Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z czerwonej kapusty z rzodkiewką

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • garść szczypiorki
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu

    Sposób wykonania:

    Kapustę poszatkować a cebulę posiekać po czym oprószyć całość solą i dostawić na 1 godzinę aby puściły sok, wówczas go odcedzić a psute i cebule skropić sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku cukrem i dodać jeszcze pokrojoną rzodkiewkę oraz jabłka starte na tarce.
    Całość wymieszać, polać majonezem i posypać posiekaną natką pietruszki oraz szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *