Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina duszona z ananasem

Składniki:

  • 50 dkg udźca cielęcego
  • 30 dkg konserwowanego ananasa
  • ½ szklanki soku z jabłek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 marchewka
  • 1 papryka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę obrać, paprykę oczyścić. Marchewkę utrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w pierścienie. Ananasy drobno pokroić, połączyć z sokiem jabłkowym i sosem sojowym. Na odrobinie oleju podsmażyć mięso, dodać marchew i paprykę, podlać odrobiną wody, dodać przyprawy, dusić do miękkości. Gdy mięso i dodatki zmiękną dodać sos i dusić razem 5 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *