Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kulki ryżowe nadziewane mięsem

Składniki:

  • 2 pomidory
  • ½ cebuli
  • oliwa
  • 12 dag posiekanej wieprzowiny
  • 25 dag mrożonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • 25 dag ryżu
  • 3 łyżki masła
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso oraz groszek.
      Dokładnie wymieszać i smażyć przez chwile po czym dodać zmiksowane pomidory.
      Ponownie wymieszać i doprawić do smaku.
      W między czasie ugotować ryż po czym go odcedzić i wymieszać z serem, jajkiem oraz masłem.
      Z powstałej masy formować kulki, które napełnić mięsnym farszem.
      Otoczyć je roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
      Usmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *