Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona z ananasem

Składniki:

 

  • 50 dkg wołowiny bez kości
  • 30 dkg ananasów konserwowanych
  • 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1 łyżka oleju
  • listki mięty

     

    Marynata:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty zmiksować. Mięso umyć, pokroić w plastry, zalać marynatą, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać mocno olej, smażyć na nim obsączone z nadmiaru marynaty mięso po 1 minucie z każdej strony, dodać plastry ananasa, imbir, dusić razem 2 minuty i podawać. Przed podaniem posypać zieloną cebulką i listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *