Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pizza na grubym naleśniku Juliana

 

Składniki:

  • 1 litr mleka
  • 1 kg mąki
  • 4 jajka
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • 15 dkg szynki drobiowej
  • 30 dkg żółtego sera Gouda
  • oliwki zielone
  • 15 dkg kiełbasy
  • 3 pomidory
  • ogórek kiszony
  • natka pietruszki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ketchup
  • Vegeta

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mleko i jajka miksujemy z mąką . Ciasto powinno być gęstsze niż na tradycyjne naleśniki. Paprykę  myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, kroimy na paseczki. Szynkę i kiełbasę kroimy w kosteczkę, pomidory parzymy, obieramy ze skórki i też kroimy w kosteczkę. Ser gouda i ogórek kiszony ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy, posiekaną na drobno natkę pietruszki,  pokrojone w talarki ząbki czosnku i połówki oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy z ciastem naleśnikowym. Na patelni rozgrzewamy olej i nalewamy porcje ciasta. Smażymy na złocisty kolor z obu stron. Wykładamy na talerz polewamy ketchupem lub ostrym sosem czosnkowym.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *