Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bulion warzywny Doroty

 

Składniki:

  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 główka czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziaren pieprzu
  • pęczek natki pietruszki
  • 7 szkl. zimnej wody

 

Sposób wykonania:

  1. Pokrojone warzywa wrzucić do dużego garnka.
    Dodać jeszcze liść laurowy, pieprz, natką pietruszki oraz czosnek.
    Zalać całość woda i doprowadzić do wrzenia.
    Trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
    Po tym czasie przecedzić przez sito, lekko dociskając warzywa.
    Bulion można przechowywać do 4 dni w lodówce.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *