Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki wołowe z boczkiem i ogórkiem

 

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • 25 dag wędzonego boczku
  • 1 szkl. bulionu
  • 2 cebule
  • kilka kiszonych ogórków
  • musztarda
  • smalec
  • kilka łyżek mąki pszennej
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • kilka liści laurowych
  • ziele angielski
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania;
Wołowinę pokroić w plastry, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą.
Boczek pokroić w plasterki i ułożyć po jednym na każdym plastrze mięsa.
Na boczku ułożyć talarki cebuli oraz ogórka pokrojonego w paseczki.
Mięso zawinąć i śpiąc wykałaczką.
Powstałe roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym zalać je wrzącym bulionem.
Wrzucić jeszcze ziele angielskie ora liść laurowy i trzymać na małym ogniu do miękkości.
Miękkie roladki wyjąć a do sosu dodać mąkę wymieszaną z odrobiną wody a potem śmietanę.
Roladki podawać polane sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *