Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety jagnięce z masłem pietruszkowym

Składniki:

 

  • 1,5 kg kotletów jagnięcych
  • 12 dag masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek mąki
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło lekko podgrzać aby zmiękło, wówczas dodać posiekany czosnek oraz natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Uformować z masła wałek, owinąć folia aluminiową i wstawić do zamrażalnika aby zastygło.
    Następnie mięso pokroić na plastry, które zbić tłuczkiem i oprószyć je solą, mąką oraz wiórkami masła ziołowego.
    Ułożyć mięso na ruszcie i piec około 10 minut.
    Po tym czasie odwrócić mięso na druga stronę i posypać jeszcze raz wiórkami masła.
    Piec do miękkości.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *