Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kminkowa na wieprzowinie

Składniki:

  • 1,5 l wody
  • 25 dag kości wieprzowych z mięsem
  • porcja włoszczyzny
  • 3 łyżki kminku
  • łyżka masła
  • łyżka mąki pszennej
  • natka pietruszki
  • sól

    Sposób wykonania:
    Mięso zalać wodą, gotować kilka minut po czym dodać włoszczyznę oraz kminek.
    Trzymać na ogniu do miękkości warzyw.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić odrobiną wywaru i wlać do zupy.
    Całość wymieszać i jeszcze chwile gotować.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *