Składniki:
- 75 dag mięsa wołowego
- 1 słoik marynowanych ostrych papryczek
- 1 puszka brzoskwiń q syropie
- 2 cebule czerwone
- sól
Marynata:
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- ½ łyżeczki pieprzu
- pieprz
Sposób wykonania:
- Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym natrzeć nią mięso i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia mięso odsączyć z marynaty i pokroić w kostkę.
Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki a cebulę w grube plastry.
Nabijać mięso na szpadki przeplatając, brzoskwiniami, papryczkami oraz cebulą.
Piec na rozgrzanym ruszcie około 30 minut co jakiś czas obracając i skrapiając marynatą.