Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki wołowe z brzoskwiniami

Składniki:

  • 75 dag mięsa wołowego
  • 1 słoik marynowanych ostrych papryczek
  • 1 puszka brzoskwiń q syropie
  • 2 cebule czerwone
  • sól

    Marynata:

  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać po czym natrzeć nią mięso i wstawić na noc do lodówki.
    Następnego dnia mięso odsączyć z marynaty i pokroić w kostkę.
    Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki a cebulę w grube plastry.
    Nabijać mięso na szpadki przeplatając, brzoskwiniami, papryczkami oraz cebulą.
    Piec na rozgrzanym ruszcie około 30 minut co jakiś czas obracając i skrapiając marynatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *