Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab i dip śmietanowy

 

Składniki:

  • 4 plastry schabu wędzonego
  • 30 g masła
  • ½ l bulionu
  • 1 pęczek dymki
  • ½ ogórka
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g śmietany 20%
  • 300 g tłustego jogurtu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Plastry mięsa podsmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle po czym wlać bulion i trzymać na małym ogniu około 20 minut.
    W między czasie ogórek zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w krążki a czosnek posiekać.
    Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną, dodać ogórek, czosnek oraz cebulę.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym dipem polać mięso przed podaniem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *