Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka pieczona Kingi

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka musztardy
  • olej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • papryka mielona

    Sposób wykonania:
    Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki.
    Następnie mięso podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni.
    W trakcie pieczenia polewać wytworzonym sosem i podlewać wodą.
    Miękką pieczeń wyjąć a sos zagotować z dodatkiem wody po czym przetrzeć przez sito.
    Do sosu dodać make wymieszaną z  wodą i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *