Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Frykadelki z mięsa mielonego

Składniki:

  • 1 czerstwa bułka
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy
  • olej

    Sposób wykonania: 
    Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną w wodzie bułkę, posiekaną pietruszkę oraz cebule.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku musztardą, solą oraz pieprzem.
    Z mięsa formować frykadleki, które układać na folii aluminiowej posmarowanej olejem.
    Grillować około 5  minut z każdej strony. 
    Po tym czasie usunąć folie a mięso smażyć aż stanie się chrupiące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *