Składniki:
- 400 g filetów z białej ryby
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziemniaki
- 3 łyżki masła
- 400 g pomidorów z puszki
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 listki laurowe
- sól
- pieprz
- 500 ml wywaru rybnego
- 100 ml śmietany
- koperek
Sposób wykonania:
Cebulę i czosnek posiekać po cym zeszklić je na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ziemniaki pokrojone w plasterki.
Chwilę smażyć i wlać 100 ml wody i trzymać na ogniu około 10 minut.
Po tym czasie dodać pomidory, natkę pietruszki, rybę oraz przyprawy.
Całość wymieszać i gotować około 8 minut.
Na koniec dodać śmietanę oraz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem wyjąć liść laurowy i udekorować koperkiem.