Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z wieprzowiny z grilla

Składniki:

  • 450 g  chudego mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 łyżka skórka startej z cytryny
  • 1 łyżeczka mieszanki ostrych przypraw
  • ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki soli czosnkowej
  • 2 łyżki kolendry

    Sposób wykonania:
    Do mięsa dodać skórkę z cytryny, przyprawy oraz zioła.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy uformować małe paluszki, które ułożyć na ruszcie i smażyć około 9 minut z każdej strony.
    Po usmażeniu przykryć folią aluminiową i odczekać 2 minuty, za czym podamy placki na stół.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *