Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mielone kotlety z orzechami

 

Składniki:

  • 700 g cielęciny bez kości
  • ½ szkl. grubo posiekanych orzechów włoskich
  • cebula
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 plasterki cytryny
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso zemleć w maszynce 3 krotnie po czym dodać startą na tarce cebulę oraz wbić jajka.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować płaski prostokąt, który posypać posiekanymi orzechami i zawinąć w rulon.
    Przełożyć do brytfanny wysmarowanej masłem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.
    Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny i posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *