Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bite zrazy wołowe

Składniki:

  • 700 g wołowiny
  • 2 łyżki smalcu
  • 1cebula
  • 2-3 łodygi selera naciowego
  • 5-6 ziarenek pieprzu
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • 1 ½ szkl. bulionu
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na cienkie plastry, które zbić tłuczkiem , oprószyć solą, pieprzem oraz mąką po czym obsmażyć na mocno rozgrzanym smalcu, wówczas przełożyć do rondla, dodać pokrojonego selera, posiekaną cebulę, pieprz, ziele oraz listek.
    Całość zalać bulionem i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 50min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *