Składniki:
- 300 g mąki pszennej
- sól
- 5 jaj
- 50 g piersi indyka
- 100 g polędwicy wieprzowej
- 100 g szynki parmeńskiej
- 100 g moratdelii
- 200 g parmezanu
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- 2 l bulionu
Sposób wykonania:
- 3 jajka, mąkę oraz szczyptę soli zagnieść w ciasto, które przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut.
W między czasie filet oraz polędwice pokroić w kostkę i przesmażyć je na maśle.
Następnie mięso przestudzić po czym zemleć w maszynce razem z szynką i mortadelą.
Do powstałej masy wbić 2 jajka i dodać 150 g parmezanu.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Tak przygotowany farsz odstawić na kilka godzin.
Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyciąć z niego 4 cm kwadraty.
Na środek każdego umieść trochę farszu.
Zlepić w trójkąt po czym owinąć wokół palca i zlepić końce formując pierścienie.
Gotować w bulionie około 5 minut.
Przed podaniem posypać parmezanem.